Verslag Bosbaan Triathlon

Na de Halve in Almere is de agenda praktisch leeg t/m 28 juni 2020.
Veel collega triatleten van de club staan ingeschreven voor de sprint op de Bosbaan 1+1 =3 inschrijven en wat endorfine scoren.
De onstuimige weergoden lijken goed gemutst bij de eerste 2 series maar in wave 4 lag dat anders.
Het begon droog toen we het water in mochten wachten op de waterstart. Het zwemmen ging best wel redelijk. Probeerde wat benen te vinden in voorste groep maar liet dat idee snel varen en zwom maar gewoon mee. Na 2 bochten het rechte stuk en een mooie grote boei met XXX erop die ik met de beslagen bril nog kon ontdekken. Trek een sprintje om voor de mede zwemmers te komen en sla rechts af: de andere zwemmers gaan rechtdoor en 1 over mij heen. Oeps , even bril schoongemaakt en zie dan pas de tweede mooie grote rode boei. Cadans en snelheid oppoken en maar weer gaan. Redelijk vooraan de wissel in en vraag een andere transitieganger van wave 1 of 2 om mijn koordje te vinden op mijn rug en verder loopt het redelijk. Over de balk en op de fiets springen en trappen. Beentjes zijn nog moe van Halve Almere en Dam tot Damloop.
Even lostrappen en hopen dat de bochten niet zo dramatisch zijn als voor gewaarschuwd. Dat zijn ze helaas wel. Erg scherp en glad.
2 de ronde gaan de hemelsluizen open, mijn vizier beslaat die ik maar open klap om nog wat te zien. Op het rechte stuk ineens een harde windvlaag en ik voel dat ik simpelweg 5 cm naar links wordt gezet. Ik blijf op mijn fiets maar wel geschrokken. Opdracht voor vandaag : gewoon een afkick wedstrijdje voor het einde van het seizoen en geen brokken maken.
Met gepaste snelheid de andere 2 rondes afgemaakt, Laatste stuk naar de transitie is een modderpoel.

Op naar mijn plekje en mijn hardloop schoenen. Gelukkig ligt mijn handdoek nog boven op mijn schoenen zodat ik ze in ieder geval nog droog kan aantrekken. Als diesel loper moet de boel even op gang komen en de laatste 2 rondes gaan lekker op bijna 4min km.

Het was super om nog wat club genootjes van de eerdere waves langs het hardloop parcours te zien. Gezamenlijk tellen we af.
Nog wat trisuits voor mij die ik in wil halen en dat lukt in het laatste sprintje op weg naar de finish. 1:12. Geen geweldige tijd maar dat valt te verwachten met deze combi van parcours, weer en voorzichtig fietsen.
Lekker gesport en weer een ervaring rijker.

Nu even rust althans voor de beentjes; morgen 6km zwemmen in Volendam.

John Berkeljon

No Replies to "Verslag Bosbaan Triathlon"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.